image description

Etäkoulutuksissa huomioitavaa

Etäkoulutukset järjestetään tilanteeseen parhaiten sopivalla ohjelmistolla, toistaiseksi käytössä ovat olleet Zoom ja MS Teams joista Teams oletuksena. Kurssilaiset voivat osallistua etäkoulutukseen ohjelmistojen ilmaisversiolla.

Kurssilaisilla tulee olla käytössään hyvän internet yhteyden lisäksi oma tietokone ja mieluiten erillinen kuuloke-mikrofoni yhdistelmä ja mieluiten kaksi näyttöä (kannettavan näyttö ja erillinen työskentelyyn sopiva näyttö), jolloin opetusta voi seurata yhdeltä ja harjoitella tai kokeilla koulutusaiheita omaan tahtiinsa toisella näytöllä avaamaansa CAD-ohjelmaan. CAD-lisenssit tulee olla jokaisella kurssilaisella omasta yrityksestään/itseltään. CAD-ohjelmiin voi yleensä myös tutustua 30 päivän koekäyttöversion avulla.

Ennen etäkoulutuksen aloittamista annamme mahdollisuuden osallistua testikoulutukseen n. 15-30min, jossa testaamme jokaisen valmiuksia onnistuneen yhteyden muodostamiseksi. Testi järjestetään yleensä pari päivää ennen varsinaisen etäkoulutuksen aloittamista, jotta korjaavia toimenpiteitä ehditään tarvittaessa tekemään.

Etäkoulutuksia ei Training Centerimme normaaleissa koulutuksissa tallenneta eikä siten tallenteita jaeta kurssilaisten/organisaatioiden käyttöön jälkikäteen.  Koulutusten jakaminen jälkikäteen kurssilaisten toimesta on myös kiellettyä.

Etäkoulutus jäsennetään siten, että päivä koostuu teoriaopetuksesta ja omatoimisista harjoituksista. Harjoitusten aikana kouluttaja on koko ajan päivystämässä ja käytettävissä mahdollisten ongelmatilanteiden ja kysymysten varalta. Tauot ovat myös etäkoulutuksessa tärkeitä ja niitä pidetään normaalisti (kahvi ja lounastauot). Kurssilaisilla on siis aina mahdollisuus kysyä asioita kouluttajalta ja siten etäkoulutus ei siis eroa normaalista luokkakoulutuksesta paljoakaan. Näistä syistä etäkoulutusryhmien koko pidetään aina rajattuna ja kohtuullisen pienenä, jotta jokainen saa huomioita oman kehittymisensä ja etenemisensä tahdissa.