Tekoälyn perusteiden hallitseminen tuo varmuuden generatiivisen tekoälyn käyttöön 

Tekstiä, kuvia, ääntä ja videoita tuottava generatiivinen tekoäly on nostanut viimeisen puolen vuoden aikana laajan innostuksen tekoälyn mahdollisuuksiin.  

ChatGPT on yllättänyt toimivuudellaan, ja myös kuvien käsittelyyn tarkoitettu Midjourney alkaa olla nimenä monelle tuttu. Promptaus eli syötteen ja varsinkin hiotun syötteen antaminen tekoälylle saattaa olla yksi tärkeimmistä työelämän taidoista lähitulevaisuudessa.  

Tekoälyssä on paljon opittavaa ja mukana pysyminen saattaa tuntua hengästyttävältä. Järjestämme torstaina 17.8. asiakkaillemme, työntekijöillemme ja yhteistyökumppaneillemme tapahtuman, jossa saamme generatiiviseen tekoälyyn taustoitusta ja näemme mitä sillä on mahdollista tehdä.

Suosittelemme kaikille tutustumista tekoälyn perusteisiin ennen tilaisuutta tai tilaisuuden jälkeen mahdollisen tekoälyahdistuksen helpottamiseksi. Suurimmat pelot poistuvat aiheeseen tutustumalla, ja maailmasta tulee jälleen ymmärrettävä.

Taustalla ei ole tapahtunut räjähtävää, Skynetin mahdollistavaa kehitystä, vaan tasaista pientä etenemistä. Generatiivisten tekoälyjen taika ja älykkyys piilee niiden kyvyssä arvata seuraava sana, pikseli tai nuotti valtavan syötetyn opetusmateriaalin pohjalta. Ne eivät ymmärrä tuottamiensa tekstien, kuvien tai äänien merkitystä – eivätkä ole siinä mielessä kovin älykkäitä. 

Yliopistoilla ja yrityksillä on erinomaisia ilmaisia kurssikokonaisuuksia, joilla perusteet saa haltuun ja joiden jälkeen voi keskittyä hyvillä mielin promptaustaitojen hiomiseen. Alta löytyy linkit kahteen suomenkieliseen kurssikokonaisuuteen.  

Elements of AI

Practical AI

Kaikista kiireisimmille voi alkuun myös riittää aiheesta lukeminen Wikipediasta  

Tekoäly – Wikipedia

Generative Artificial Intelligence – Wikipedia